“Компанија со повеќе од 30 години искуство.

Компанија Скендеровски е симбол за квалитет.”

Компанијата Скендеровски е основана во 1991 година. Има повеќе од 20 вработени, а со неа раководи успешен тим.

Компанијата Скендеровски е препознатлив и респектабилен симбол за квалитет, ефикасност, прецизност и доверба во Македонија и во светот.

Во 2007 година, Скендеровски стана овластен увозник и сервис за чамците од брендовите на Tracker Marine Group.
Во 2009 година, Скендеровски ги доби правата за продажба и услуга на Mercury MerCruiser и Mercury Outboards. Компанијата СКЕНДЕРОВСКИ е симбол на просперитет во автомобилскиот сектор, а нашиот тим навлегува со голем успех со промоција на брендовите како Tahoe, Quicksilver, Bayliner, Sun Tracker, Mako, Nitro, Mercury, Sea Ray, Jobe, Valiant, Poseidon и EZ Dock на македонскиот пазар.
Во 2009 година, Скендеровски ги доби правата за продажба и услуга на Mercury MerCruiser и Mercury Outboards. Компанијата СКЕНДЕРОВСКИ е симбол на просперитет во автомобилскиот сектор, а нашиот тим навлегува со голем успех со промоција на брендовите како Tahoe, Quicksilver, Bayliner, Sun Tracker, Mako, Nitro, Mercury, Sea Ray, Jobe, Valiant, Poseidon и EZ Dock на македонскиот пазар.

Компанијата СКЕНДЕРОВСКИ е симбол за успех на пазарот на наутиката и ги застапува најпознатите светски брендови, како што се Sea Ray, Mercury, Quicksilver како и други познати водечки брендови во наутиката.